Goed om te weten

Als je overweegt om in Uden te komen wonen of om een nieuw huis te kopen of bouwen in Uden, heb je vast veel vragen. Hieronder zetten we vast wat handige info voor je op een rijtje. Toch nog vragen? Bel gerust voor een afspraak met een van onze kaveladviseurs.

Nieuwe brochure Bouwen in Uden

Zelf uw eigen droomhuis bouwen? In de brochure ‘Bouwen in Uden’ hebben we allerlei informatie en praktische tips voor u verzameld over zaken waarmee u rekening moet houden bij de bouw van een woning. We hopen dat u hiermee een betere afweging kunt maken en uw droomhuis naar wens kunt (laten) bouwen.

Lees meer

Algemene Verkoopvoorwaarden Woningbouw

Nadat je hebt aangegeven een bouwkavel te willen kopen, wordt de koopovereenkomst opgemaakt. In de Algemene Verkoopvoorwaarden staan de regels die gelden bij de koopovereenkomst.

Lees meer

Bouwkavels loten of wie het eerst komt…?

Verkoop van de particuliere bouwkavels kan via de methode ‘Verloting’ of via ‘Wie het eerst komt…’. Via een publicatie op deze website, de reguliere media en via onze Nieuwsbrief maken we bekend wanneer en op welke manier bouwkavels worden uitgegeven Heb je belangstelling, dan kun je je in beide gevallen melden bij De Kavelwinkel. Voor beide methodes geldt dat er per echtpaar, partnerschap of samenwonenden maximaal 1 bouwkavel gelijktijdig mag worden gereserveerd

Lees meer

Kopen of bouwen?

Als je op zoek gaat naar een nieuw huis, is het fijn als je voor jezelf al een beetje weet hoe je wil wonen. Dat vergemakkelijkt het zoekproces. Zo zul je na moeten denken over de gewenste grootte van je nieuwe huis, het soort huis en de ligging. Vervolgens zul je moeten bepalen of je een bestaand huis gaat kopen of dat je zelf gaat bouwen, met het voordeel dat je je huis precies zo kunt (laten) maken zoals jij wil.

Lees meer

Eigen ontwerp of cataloguswoning?

Zelf bouwen kan op verschillende manieren, met elk een bijbehorende mate van keuzevrijheid, verantwoordelijkheid en risico. Zo kun je kiezen voor individuele bouw of bijvoorbeeld deelname aan een groter bouwproject met anderen. En wat betreft het ontwerp van je droomhuis kun je kiezen voor een individueel ontwerp (helemaal op maat voor jou alleen) of een cataloguswoning (ook wel confectiewoning genoemd). Dat is een woning die gebouwd wordt volgens een kant-en-klaar bouwontwerp met een vaste bouwsom. Meestal gaat het om systeembouw, waardoor het bouwbedrijf scherpe prijzen kan hanteren. Vaak verzorgt het bouwbedrijf het hele proces van aanvraag vergunning tot het sleutel-klaar opleveren.

Lees meer

Wat kost zelf bouwen?

De kosten van zelf bouwen zijn uiteraard afhankelijk van wat je wilt en kunnen daardoor enorm variëren. Online vind je diverse tools om de kosten te berekenen. Behalve bouwkosten moet je rekening houden met de kosten van de aankoop van de grond, de architect en diverse ‘leges’ (kosten voor vergunningen). De grondprijzen in Uden liggen tussen € 290,00 en € 330,00 per m2. In Volkel liggen de prijzen tussen € 265,00 en € 280,00 en in Odiliapeel tussen € 220,00 en € 275,00. Bovendien biedt de gemeente Uden sinds 2015 de mogelijkheid om de extra (tuin-)meters boven de meters die noodzakelijk zijn voor een woning voor halve prijs te kopen.

Lees meer

Starterslening

In de gemeente Uden kunnen starters op de woningmarkt in 2018 een beroep doen op de Starterslening. Dat is een lening voor de aankoop van een nieuwe woning, waarmee je mogelijk het verschil overbrugt tussen de prijs van het huis en het bedrag dat je maximaal bij de bank kunt lenen. De starterslening is een tweede hypotheek en daarmee een aanvulling op jouw eerste hypotheek. Het biedt je als starter de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen.

Lees meer

Tijdelijke woonunit

Ga je een woning bouwen en wil je tijdens de bouw tijdelijk in een woonunit wonen? Dat kan, maar hiervoor is een vergunning nodig. Deze vergunning dien je vooraf aan te vragen.

Lees meer

Duurzaam bouwen

Door duurzaam te bouwen kun je enorm besparen op je maandelijkse energielasten. Daarnaast zijn duurzame woningen gezonder en comfortabeler dan reguliere woningen. Bovendien zijn ze minder belastend voor het milieu. Duurzaam bouwen is dus lucratief.

Lees meer