Wonen in Maashorst

Maashorst is een typisch Brabantse gemeente: super gezellig, groen en gastvrij. Een bruisende gemeenschap, waar veel wordt georganiseerd en waar buren elkaar nog écht kennen. Prettig om te wonen door de ideale combinatie van stadse voorzieningen en een landelijk karakter. En niet onbelangrijk: door al die voordelen zijn de huizen in Maashorst relatief waardevast. Hier lees je wat de gemeente Maashorst nou echt typeert.

De kernen van Maashorst

Maashorst bestaat uit zes kernen: Odiliapeel, Reek, Schaijk, Uden, Volkel en Zeeland. Samen met het buitengebied zijn ze opgedeeld in zeven gebieden die op hun beurt weer bestaan uit een aantal wijken. In elk gebied is een inwonersplatform actief, bestaande uit een groep bewoners die zich actief bezighouden met de leefbaarheid in hun gebied.

Lees meer

Gezellig winkelcentrum

Uden is de grootste van de zes kernen van gemeente Maashorst en heeft een gezellig centrum dat al van oudsher veel bezoekers trekt. Volgens kenners komt dat vooral door de combinatie van een ruime variatie aan winkels (van grote warenhuizen tot kleine unieke boetieks), talloze horecagelegenheden, de compacte looproute, voldoende parkeergelegenheid en extra stedelijke culturele voorzieningen zoals een bioscoop, theater, evenementenhal, poppodium en museum.

Lees meer

Inwoners aan het woord

Wie kunnen beter vertellen hoe het is om in gemeente Maashorst te wonen, dan de mensen die er al eerder voor kozen of er geboren en getogen zijn?

Lees meer

De omgeving van Maashorst

Ook de omgeving van de gemeente Maashorst bied je talloze mogelijkheden om er op uit te trekken, te sporten of te recreëren. Zo is het natuurgebied De Maashorst; met ruim 4000 hectare aan pure natuurpracht een echte uitdaging om te ontdekken. Daarnaast zijn er nog diverse andere natuurgebieden, zoals de bossen van Odiliapeel en de Bedafse Bergen en recreatiemogelijkheden in Reek, Volkel en Zeeland te benoemen.

Lees meer