Uden - Pius X

Uden

Uden - Pius X

PlaatsUden
ProjectUden - Pius X
Start bouw-
Oplevering-
Contact
Downloads-
Interesse?

Projectinformatie

Het College van burgemeester en wethouders staat positief tegenover voorgenomen woningbouw op de locatie van de voormalige Pius X Kerk in Uden. Voor dit plangebied is een bouwplan in voorbereiding waarbij de markante toren wordt ingepast.

Op donderdag 28 september 2023 ondertekenden Bouwcombinatie Wagemakers-Van de Ven en de gemeente Maashorst een intentieovereenkomst. In deze overeenkomst staan afspraken over de herontwikkeling van de locatie van de voormalige Pius X kerk en pastorie. De komende tijd gaan de initiatiefnemers samen met de gemeente verder uitzoeken of het plan zowel qua invulling als financiën haalbaar is.

v.l.n.r. Karin Wagemakers, Franko van Lankvelt en Stefan van de Ven

In het plan komen ongeveer 85 koop- en huurappartementen in verschillende oppervlaktes. De woningen zijn bedoeld voor jongeren, ouderen en gezinnen. In het gebouw komt ook een gezondheidscentrum. Voor het realiseren van de nieuwbouw, zullen het kerkgebouw en de pastorie gesloopt worden. De aanwezige toren is van monumentale waarde en zal blijven staan. Welke invulling de toren krijgt, is nog niet bekend.

Ruimtelijke procedure

De ruimtelijke procedure die woningbouw mogelijk maakt, is inmiddels opgestart.  Op 16 november was er een informatiebijeenkomst over de woningbouwontwikkeling op deze locatie voor geïnteresseerden.

Meer weten?

Zodra er meer informatie over dit project is te melden, lees je dat op deze pagina.

Op kaart