Uden - Park Maashorst kamer 4

Uden

Uden - Park Maashorst kamer 4

PlaatsUden
ProjectUden - Park Maashorst kamer 4
Start bouw-
Oplevering-
Contact
Downloads
Interesse?

Projectinformatie

In het noorden van Uden, ten noordoosten van Ziekenhuis Bernhoven en aan de rand van natuurgebied De Maashorst, ligt Park Maashorst. In dit gebied worden 4 kamers ontwikkeld. De zelfbouwkavels in kamers 1, 2 en 3 zijn al verkocht of in reservering door kandidaat-kopers. Kamer 4, direct ten oosten van het ziekenhuis, wordt niet uitgegeven voor zelfbouw. Binnen deze kamer is ruimte voor projectmatige woningbouw en nieuwe woonvormen.

Projectmatige bouw

Het grootste deel van kamer 4 wordt projectmatig ontwikkeld en uitgegeven. Dit betekent dat een of meerdere projectontwikkelaars de woningen zullen ontwerpen en deze ter verkoop of verhuur aan gaan bieden. Wat voor type woningen dat zullen zijn en wie zorgt voor de verkoop/verhuur is op dit moment nog niet bekend.

Prijsvraag: nieuwe woonvormen

Een deel van Kamer 4 is gereserveerd voor nieuwe woonvormen, waarbij we zoeken naar ‘nieuwe’ manieren van samenwonen.

Kaart Plangebied nieuwe woonvormen Park Maashorst Kamer 4

Uit de ingediende ideeën is het idee ‘Living Lab Maashorst’ als winnaar naar voren gekomen. Dit idee is ontwikkeld door een groep vrienden, samen met een aantal professionele partners. Het biedt ruimte aan verschillende sociale communities (= bevolkingsgroepen). Elke groep heeft een eigen woonomgeving. Onderling zijn ze verbonden via een honingraatstructuur (zeshoeken).

“Het moet een plek worden waar Udenaren die met elkaar verbonden willen zijn duurzaam en welvarend een leven lang samen wonen”, aldus de beschrijving. Om de beweging in het leven te faciliteren is het concept flexibel van aard voor diverse generaties. Denk bijvoorbeeld aan starters, opstarters, gezinnen en senioren. De bedenkers van het idee gaan nu samen met de gemeente en professionele partners aan de slag om het idee te vertalen naar een uitvoeringsplan. Daarvoor sluiten de betrokken partijen eerst een intentieovereenkomst. Vervolgens wordt samen het definitieve woonprogramma (= aantallen en typen woningen) vastgesteld. Meer weten? Neem contact op met de initiatiefnemers via livinglabmaashorst@rvdburgt.nl.

Meer informatie

Zodra er meer informatie bekend is over de projectmatige ontwikkeling en de nieuwe woonvormen, informeren we daarover via deze pagina en de nieuwsbrief van de Kavelwinkel.

Gebiedsinformatie

In het noorden van Uden, aan de rand van één van de mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden van Brabant, ontwikkelt zich een heel aantrekkelijk woongebied. Wonen en natuur, een gezonde woonomgeving! Ziet u het al voor u, ‘s morgens wordt u wakker met vogels die het hoogste lied fluiten, in de schemer scharrelt een egeltje door uw tuin. Park Maashorst een plek waar u vrij kunt wonen in alle rust tussen de buurtschappen Hengstheuvel en Slabroek, midden in de natuur en toch dicht bij al het goede wat Uden te bieden heeft. Met bijna 150 vogelsoorten, meer dan 25 verschillende soorten zoogdieren en zeldzame vlinders. Een mooiere ‘achtertuin’ kunt u zich niet wensen!

Op kaart