Uden - Park Maashorst kamer 4

Uden

Uden - Park Maashorst kamer 4

PlaatsUden
ProjectUden - Park Maashorst kamer 4
Start bouw-
Oplevering-
Contact
Downloads
Interesse?

Projectinformatie

In het noorden van Uden, aan de rand van natuurgebied De Maashorst, liggen de 4 kamers van Park Maashorst. De zelfbouwkavels in Kamers 1, 2 en 3 zijn bijna allemaal verkocht of in reservering door kandidaat-kopers. Kamer 4 ligt direct ten oosten van het ziekenhuis. Binnen deze kamer is ruimte voor nieuwe woonvormen en projectmatige woningbouw en enkele zelfbouwkavels.

Hof van Maashorst (nieuwe woonvormen)

Een perceel in het zuid- westelijk deel van Kamer 4 is gereserveerd voor nieuwe woonvormen, waarbij we zoeken naar nieuwe manieren van samenwonen. Het wooninitiatief Hof van Maashorst is momenteel bezig met het uitwerken van hun initiatief.

 

De initiatiefnemers zijn senioren, jongeren en starters op de woningmarkt. Ze willen binnen kamer 4 een woongemeenschap bouwen die duurzaam van opzet is en waarbij de sociale verbinding een belangrijke rol speelt. De jongeren en senioren hebben zich verenigd in het collectief Hof van Maashorst, samen met Ontwikkelbedrijf Onz'Hof (Natuurlijk Samen Wonen - Knarrenhof) en Thema Vastgoed Ontwikkeling (Vier de Wijk). Ook woningbouwcoöperatie Area zal een deel van de sociale huurwoningen voor haar rekening gaan nemen. Van de 40 tot 45 woningen zullen er circa 20 sociale woningen zijn.
​Het Hof van Maashorst wordt een woonhof met een gemeenschappelijke tuin en Hofhuis voor gezamenlijke activiteiten, voor zowel senioren als jongeren. Het is een open hof. De bewoners hebben oog voor elkaar. Ze helpen elkaar in de gemeenschappelijke tuin en maken gebruik van het Hofhuis voor gezamenlijke activiteiten. Wilt u meer weten over de woningen voor starters dan kunt u zich melden via info@themavastgoed.nl. Meer informatie over de seniorenwoningen kunt u vinden op https://knarrenhof.nl/uden/. Inschrijven kan via https://knarrenhof.nl/inschrijven/

Projectmatige bouw

En groot deel van Kamer 4 (roze omlijnd) wordt projectmatig ontwikkeld en uitgegeven. Dit betekent dat een projectontwikkelaar de woningen ontwerpt en deze ter verkoop of verhuur aanbiedt.

Wat voor type woningen dat zijn en wie de verkoop/verhuur regelt, is op dit moment nog niet bekend. Het gaat in elk geval om maximaal 69 woningen waarvan 23 sociale huurwoningen. Welke ontwikkelaar dit projectmatige deel mag ontwikkelen, is ook nog niet bekend. De uitvraag daarvoor is op 29 april jl. in de markt gezet via Tendernet. Professionele partijen hebben de mogelijkheid om tot 27 mei a.s. een plan voor dit deelgebied in te dienen. We verwachten in het najaar 2024 meer duidelijkheid te hebben over de daadwerkelijke invulling van dit plan.

Zelfbouwkavels

Binnen kamer 4 is nog ruimte ontstaan voor enkele particuliere zelfbouwkavels. Deze zelfbouwkavels liggen aan de noordzijde van Kamille (geel gemarkeerd), tegenover de in kamer 3 uitgegeven particuliere zelfbouwkavels.

Aan de inrichting en verkaveling van deze strook wordt nog gewerkt. Zodra meer informatie bekend is over de verkaveling, de wijze en het moment van verkoop, leest u dat hier.

Meer informatie

Zodra er meer informatie bekend is over de ontwikkelingen in kamer 4, informeren we daarover via deze pagina en de nieuwsbrief van de Kavelwinkel.

Gebiedsinformatie

In het noorden van Uden, aan de rand van één van de mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden van Brabant, ontwikkelt zich een heel aantrekkelijk woongebied. Wonen en natuur, een gezonde woonomgeving! Ziet u het al voor u, ‘s morgens wordt u wakker met vogels die het hoogste lied fluiten, in de schemer scharrelt een egeltje door uw tuin. Park Maashorst een plek waar u vrij kunt wonen in alle rust tussen de buurtschappen Hengstheuvel en Slabroek, midden in de natuur en toch dicht bij al het goede wat Uden te bieden heeft. Met bijna 150 vogelsoorten, meer dan 25 verschillende soorten zoogdieren en zeldzame vlinders. Een mooiere ‘achtertuin’ kunt u zich niet wensen!

Op kaart