Uden - Leeuweriksweg

Uden

Uden - Leeuweriksweg

PlaatsUden
ProjectUden - Leeuweriksweg
Start bouwmedio 2026
Oplevering-
Contact

www.connect-uden.nl

Downloads-
Interesse?

Projectinformatie

Op de plek van het oude politiebureau, brandweerkazerne en een basisschool komt een nieuwe woonwijk die aansluit op de wensen en behoeften in Uden. Aan de rand van het centrum, tussen de Leeuweriksweg en de Land van Ravensteinstraat. Het College van B&W koos het ontwerp ‘CONNECT’ van de combinatie Janssen de Jong Projectontwikkeling uit Son en Breugel en Hurks uit Eindhoven. Zij maakten een ontwerp waarin ruimte is voor maximaal 130 woningen voor diverse doelgroepen, verdeeld over 3 gebouwen. Ongeveer de helft van de woningen is straks in het betaalbare huur- en koopsegment. Ook komen er middeldure huurwoningen, betaalbare koopappartementen en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Omwonenden en andere belanghebbenden zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van het project. 

“Het ontwerp van dit plan is innovatief, duurzaam en toekomstgericht”, zegt wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling, Wonen). “Mooi dat we hiermee weer een stap kunnen maken in het realiseren van meer woningen voor Maashorst. Fijn ook dat we met dit plan bouwen voor verschillende doelgroepen.”

Plan Leeuweriksweg

Planning

In het 2e kwartaal van 2022 is een participatietraject gestart waarbij onder andere de omwonenden van het gebied waren betrokken. De gemeente Maashorst, Jansen de Jong Projectontwikkeling en Hurks vroegen Buurtbinders om het gesprek met de omgeving te verzorgen. Eind 2022 was er nog een vervolgbijeenkomst waar naast omwonenden ook geïnteresseerden aanwezig waren. De opgehaalde informatie is gebruikt om de formele ruimtelijke procedure voor te bereiden. Eind 2023 is het ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd. Naar verwachting neemt de gemeenteraad eind mei 2024 een definitief besluit over het bestemmingsplan.

De werkzaamheden beginnen in 2025 met de sloop van de gebouwen en de bodemsanering. Op het terrein van de voormalige brandweerkazerne is bij bodemonderzoek namelijk Pfas aangetroffen. Daarop is de locatie zorgvuldig onderzocht in samenwerking met provincie, de omgevingsdienst en het expertisecentrum Pfas. “We hebben de situatie goed in beeld,”, zegt wethouder Franko van Lankvelt. “En er is dan ook geen gevaar voor de volksgezondheid. Al deze partijen hebben aangegeven dat we veilig kunnen bouwen op deze plek.” De bouw kan vervolgens starten in 2026, de oplevering is gepland in 2027.  

In het voormalige politiebureau is op dit moment nog een opvang voor Oekraïners. “Het is goed om daarvoor gebruik te maken van bestaande bebouwing”, zegt de wethouder. “Dat uitgangspunt blijven we hanteren. En het is dan ook een win-win dat de opvang past in de bouwplanning.”

Meer informatie

Meer informatie over de voortgang van het project vind je op de website van gemeente Maashorst en de projectpagina van de ontwikkelaars: www.connect-uden.nl.

Op kaart