Uden - Leeuweriksweg

Uden

Uden - Leeuweriksweg

PlaatsUden
ProjectUden - Leeuweriksweg
Start bouwmedio 2025
Oplevering-
Contact

www.connect-uden.nl

Downloads-
Interesse?

Projectinformatie

Een nieuwe ontwikkeling in een bestaande omgeving, aan de rand van het centrum. Op de plek van het oude politiebureau, brandweerkazerne en een basisschool komt een nieuwe woonwijk die aansluit op de wensen en behoeften in Uden.

Het College van B&W heeft gekozen voor het ontwerp ‘CONNECT’ van de combinatie Janssen de Jong Projectontwikkeling uit Son en Breugel en Hurks uit Eindhoven. Zij hebben een ontwerp gemaakt waarin ruimte is voor 120 woningen voor diverse doelgroepen, verdeeld over drie gebouwen. Ongeveer de helft van de woningen bestaat uit sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen, koopappartementen en woningen in diverse prijsklassen.

Planning

In het 2e kwartaal van 2022 is gestart een participatietraject waarbij onder andere de omwonenden van het gebied worden betrokken. De omwonenden van het plangebied zijn per brief uitgenodigd voor deze informatieavonden. De gemeente Maashorst, Jansen de Jong Projectontwikkeling en Hurks hebben Buurtbinders gevraagd om het gesprek met de omgeving te verzorgen. Eind 2022 is nog een vervolgbijeenkomst geweest waar naast omwonenden ook geïnteresseerden aanwezig waren. De opgehaalde informatie is gebruikt om de formele ruimtelijke procedure voor te bereiden. We verwachten dat deze procedure medio 2023 wordt opgestart. De verwachting is dat de leerlingen van De Klimboom in 2024 naar hun nieuwe onderkomen verhuizen en dat de sloop van de huidige panden en de start van de bouw van de woningen in 2025 zal plaatsvinden.

Plan Leeuweriksweg

Meer informatie

Meer informatie over de voortgang van het project vind je op de website van gemeente Maashorst en de projectpagina van de ontwikkelaars: www.connect-uden.nl

Op kaart