Karin en Neal: “Het resultaat is nog mooier dan ons droomhuis!”

Karin en Neal wonen sinds kort in hun prachtige nieuwe huis aan de Bessenhof, een van de straten van het plan Voor Elk Wat Wils in Velmolen-Oost. Karin en Neal vertellen enthousiast: “De grootte van de kavel, de ligging en de vrijheid om helemaal naar onze wensen een huis te bouwen, dat waren de belangrijkste redenen om voor dit nieuwbouwplan te kiezen. En het resultaat is echt nóg mooier dan we hadden durven dromen!”

Intensief traject

Ondanks een lange zoektocht op Funda –zo’n vijf jaar geleden alweer- kwamen ze hun droomhuis maar niet tegen. “Wat doe je dan? Ga je nog langer zoeken, of grijp je de kans om je eigen huis te (laten) bouwen? Wij kozen voor dat laatste,” legt Neal uit. “Daar hebben we geen moment spijt van gehad. Het plan Voor Elk Wat Wils was precies wat we zochten en kwam echt op het juiste moment. Het gehele traject was absoluut intensief, maar om te zien hoe ons huis en de gehele wijk er nu uitziet, dat is geweldig.” Karin en Neal zijn nauw betrokken geweest bij alle klankbordsessies met de nieuwe bewoners en kijken hier met een goed gevoel op terug. Zo hebben de bewoners ook inspraak gehad in de verkaveling en de openbare inrichting: van de parkeervakken en de wegen tot de verlichting en het groen.

“Doe je eigen huiswerk goed!”

Terugkijkend op het traject, vertellen Karin en Neal: “Natuurlijk kost zo’n traject om een volledig nieuwe wijk uit de grond te krijgen, veel tijd. We zijn erg blij met alle contacten die we hadden en hoe dit verliep. Zowel met onze aannemer en de architect als met de gemeente.” Het maakt ook veel verschil hoeveel tijd je zelf in de voorbereiding kunt en wilt stoppen: “Doe je eigen huiswerk goed. Dat scheelt veel tijd in de gesprekken met de aannemer en allerlei andere partijen waarmee je te maken krijgt. En ja, het maakt natuurlijk ook verschil hoe kritisch je zelf bent,” vertelt Neal lachend. Het huis is ook echt een duurzaam gebouw geworden. Zo is het goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en heeft het veel ramen, wat ook voor (gratis) warmte en licht zorgt.

Op dit moment staan er nog diverse huizen in de wijk in de steigers en lopen er nog gesprekken over de openbare inrichting. Brigitte Gloudemans, adviseur van de Kavelwinkel, hierover: “Dit gebeurt allemaal in overleg met de bewoners, zodat het voor iedereen fijn wonen is én blijft in ons mooie Uden!”