Kelly Peperkamp: “Uden heeft voor ons de faciliteiten van een stad en de gezelligheid van een dorp”

Kelly en Giel woonden in een huurappartement, maar wilden – met het oog op de toekomst - graag groter wonen. En het liefst ook een tuin. Na een hele zoektocht via bestaande bouw, diverse bouwprojecten en de mogelijkheid van zelf bouwen, werden ze op het nieuwbouwproject Velmolen Zicht gewezen. Ze kozen voor een schakelwoning met tuin op het zuiden.

Gastvrij en gezellig

Allebei komen ze niet uit Uden, maar Kelly bewaart goede herinneringen aan haar schooltijd in Uden en komt nog regelmatig naar het centrum. “Uden heeft de faciliteiten van een stad en de gezelligheid van een dorp”, leggen ze uit. “Er zijn veel evenementen en er is altijd wel iets te doen.”

Betaalbaar

“We hadden diverse huizen bezocht via de makelaar. Omdat we ook wilden bekijken of zelf bouwen een optie was, kwamen we bij de Kavelwinkel van de gemeente terecht. Die heeft niet direct een winstoogmerk en dat merk je. De adviseurs van de Kavelwinkel dachten echt met ons mee vanuit ons perspectief en belang en ze wezen ons op allerlei projecten, mogelijkheden, voor- en nadelen. Van Volkel-west en Nieuw Hoeven tot Elk Wat Wils en Park Maashorst. En ook na het gesprek werden we goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en plannen. Zo hebben we veel informatieavonden kunnen bijwonen. Ook waren de adviseurs van de Kavelwinkel goed op de hoogte van de huidige hypotheekmogelijkheden. Dat was prettig. Ze gaven echt realistisch advies met oog voor onze wensen en budget.”

In het groen

De keuze viel uiteindelijk op het project Velmolen-Zicht in Uden-Zuid, een jonge wijk met veel jonge stellen en gezinnen. Om precies te zijn een kavel aan het Zuiderpark met uitzicht op het groen. Toen ze er in de Kavelwinkel op werden geattendeerd, ging het snel. Er waren op dat moment nog drie opties. Hun voorkeur ging uit naar het huis met de tuin met de perfecte ligging. “We zijn zó blij dat het is gelukt. De bouw is inmiddels gestart. Regelmatig lopen we ‘s avonds even naar Zuid om te kijken hoe ons nieuwe huis vorm krijgt. We hopen er met kerst in te zitten.”